FAQ's

Home  /  FAQ's


Algemeen:


Voor wie werkt de Floormanager?

We werken voor particuliere opdrachtgevers, zakelijke opdrachtgevers, overheid en VVE's. Onder Projecten kunt  een mooie lijst van zakelijke opdrachtgevers bekijken. Van onze particuliere opdrachtgevers zijn de gegevens (desgewenst en dus meestal) anoniem. 


Welke vloeren behandelen we?

Alle soorten natuurstenen vloeren. En daarnaast af en toe keramische vloeren. 

Denk bij natuursteen aan: marmer, marmercomposiet, travertin, (Belgisch, Vietnamees en alle andere soorten) hardsteen, leisteen, graniet, kalksteen. En vele andere. 

Dat doen we bijvoorbeeld al jaren voor de Rembrandt Tower in Amsterdam, voor de SER in Den Haag. En voor heel veel particulieren.

We behandelen soms ook keramische vloeren, zoals porcelanato, cotto en castello. Onze "special touch" lost de meeste problemen op. 

Hebben we uw vloer niet genoemd? Een eenvoudig mailtje, graag met foto, beantwoorden we snel.


Behandelen we alleen vloeren?

Nee. Ook trappen of trappenhuizen, werkbladen, aanrechtbladen. Al het toegepaste natuursteen binnen.

Voor het hoofdkantoor van Philips bijvoorbeeld hebben we de monumentale trap weer schitterend gemaakt. Dit keer geen glans, maar een prachtige, stenige uitstraling. Kijkt u maar eens bij de foto's. 


En buiten ...? 

Buiten brengen we alleen anti-slipstrips aan - voor veiligheidsdoeleinden. Zoals voor het Ministerie van Financiën in Den Haag. 

Deze strips maken we overigens ook op trappen binnenshuis.


Natuursteen-onderhoud - wat is dat precies?

Onderhoud aan natuursteen heeft tot doel de presentatie weer op een goed niveau te brengen als die door slijtage en gebruik achteruit is gegaan. Denk aan professioneel reinigen, het herstellen van de glans, kleine reparaties, het opnieuw impregneren voor bescherming, het herstellen van voegen. 

Onderhoud komt af en toe terug.


En wat is renovatie?

Renovatie is eigenlijk altijd een eenmalige aangelegenheid. We slijpen een laagje van de vloer zodat die volkomen vlak wordt en er als nieuw uitziet. Kostbaar? Ja. Mooi? Zeker. Maar meestal niet ons eerste advies. Omdat uw vloer daarna toch weer gaat slijten, er weer krasjes op komen et cetera. U gebruikt hem tenslotte.

Tenzij renoveren echt nodig is, maken we liever een plan voor u waarmee u met een fractie van de kosten van een renovatie óók een mooie vloer krijgt. Uiteraard niet "als nieuw", maar zeer acceptabel. Lees hier meer over deze budgetvriendelijke aanpak.Voorafgaand aan de behandeling:


Wat moet ik voorbereiden?

Het beste resultaat behalen we op uw vloer als die helemaal vrij is gemaakt van meubels en andere zaken. Als het nodig is en mogelijk (denk aan de verf!), dan plakt Henk de wanden af zodat er geen spatten op de muur kunnen komen. Maar Henk beheerst zijn vak zó goed dat dat vaak niet eens nodig is. Hij bespreekt dat vooraf met u tijdens het bekijken van uw vloer.


Moet ik ook die zware wandkast weghalen?

Soms is het niet mogelijk om iets weg te halen of te verzetten. Dan kunnen we bijvoorbeeld om de wandkast heen werken. We plakken de kast af zodat deze niet kan beschadigien, als dat mogelijk is zonder schade te veroorzaken, uiteraard. Onder de kast wordt de vloer dan niet behandeld, maar de vloer is daar natuurlijk ook niet belopen. Schade aan inboedel die blijft staan is voor uw eigen risico en rekening.


Worden de wanden en plinten altijd afgeplakt?

Nee. Afplakken lijkt altijd voordeel op te leveren, maar in de praktijk is dit lang niet altijd zo. Afplaktape of plastic kan schade veroorzaken bij het verwijderen. Ook kan er vocht onder afdekplastic trekken waardoor juist daar weer schade door ontstaat. Als het even kan plakken we liever niets af. Door onze zorgvuldige en behoedzame manier van werken ontstaat er vrijwel nooit schade. Uiteraard beoordelen we uw situatie kritisch en beschermen we waar het kan en nodig is.


Helpt de Floormanager met het leegruimen  of verzetten van meubels?
Het is de bedoeling dat u zelf de vloer leeg hebt gemaakt vóór aanvang van onze werkzaamheden. Maar soms moet er tijdens de werkzaamheden iets worden verzet. Natuurlijk zullen we dan een handje helpen als dat binnen redelijke grenzen blijft. Overlegt u dit altijd vooraf met ons. De risico's op schade zijn in dit geval voor uw rekening.


Zijn uw plinten waterdicht en afgekit?

Houten plinten en zeker plinten van MDF kunnen erg gevoelig zijn voor water, terwijl plinten juist (o.a.) bedoeld zijn om de vloer waterdicht te maken, samen met een goede kitnaad. Wij gaan er dan ook vanuit dat uw plinten bestand zijn tegen water en dat uw vloer en plinten waterdicht zijn afgekit. Dat is overigens ook heel fijn voor u als u naderhand de vloer zelf dweilt.

Als wij uw keukenvloer behandelen en deze loopt door onder de onderkasten, dan krijgt u de beste eindafwerking als u de plint weghaalt als dat mogelijk is. De vloer wordt dan behandeld tot zover we met de machine kunnen komen. 


Moet ik vooraf stofzuigen en dweilen?

Stofzuigen stellen we zeer op prijs, maar dweilen is echt niet nodig.

Het is fijn als u gordijnen, die tot op de vloer hangen, aan de onderkant in een plastic zak verpakt. Dan kunt u ze laten hangen.Tijdens de uitvoering:


Wat kan wel en wat liever niet:

Het beste resultaat krijgt u als er tijdens de uitvoering niet over de vloer wordt gelopen anders dan door Henk. Maar, voor de route naar het koffiezetapparaat maakt Henk graag af en toe een uitzondering! In overleg kan er vrijwel op elk moment nog op de vloer gelopen worden. Denk wel aan natte voetstappen op uw overige vloerbedekking.

Kinderen en huisdieren kunnen tijdens de uitvoering geen gebruik maken van de vloer omdat er met machines etc. wordt gewerkt.


Komt er veel stof bij vrij?

Bij de meeste behandelingen, zelfs een intensieve onderhoudsbehandeling, komt vrijwel geen stof vrij omdat we meestal met watergebonden producten werken. Het is dus niet zo dat u achteraf uw hele huis moet afstoffen. U kunt de vloer (meestal - zie ook hieronder) direct weer inruimen en in gebruik nemen.

Wordt uw vloer gerenoveerd, dan slijpen we een laagje steen weg. Het is dan onvermijdelijk dat er stof neerdaalt, ook al wordt dit professioneel opgevangen en gebeurt het slijpen zelf o.a. met water. De vloer wordt weliswaar stralend opgeleverd, maar u zult hoogstwaarschijnlijk wel even moeten afstoffen. Ziet u hier tegenop, kies dan voor een onderhoudsbehandeling. Die is nog eens budgetvriendelijk ook, lees meer .... 


Wordt mijn vloer weer "als nieuw"?

We beloven meestal een keurig verzorgde vloer. "Als nieuw" wordt een vloer die alleen onderhoud ondergaat niet. Denk aan diep ingetrokken vervuiling, verkleuring, ernstige beschadigingen door krassen, putjes in de vloer enzovoort. Die kunnen soms niet (voor 100%) worden weggehaald. Maar meestal is dit niet langer storend, omdat het algehele beeld een goed verzorgde vloer laat zien. Liever eerlijke voorlichting dan niet uitvoerbare beloftes, vinden wij.

Alleen als een vloer gerenoveerd wordt (oftewel: geslepen of gevlakt), wordt vrijwel alle gebruikshistorie verwijderd en wordt een vloer zo goed  als nieuw. 


Natuursteen is gevormd door processen van miljoenen jaren - en niet met het idee dat het uw "vlekkeloze vloerbedekking" zou gaan worden. Elke soort heeft zijn eigen (on-)mogelijkheden. Uw vloer is heel bijzonder en uniek. Onze behandeling is daarom precisiewerk. Voor een excellent Floormanager-resultaat.Na de behandeling:


Kan ik de vloer meteen na afloop weer gebruiken?

Meestal is het antwoord: ja.

In sommige gevallen is er een relatief korte droogtijd van enkele uren van toepassing, bijvoorbeeld als uw vloer gecoat wordt. In een enkel geval is er een langere droogtijd aan de orde. Die informatie geven we altijd vooraf. De precieze droogtijd is o.a. afhankelijk van de luchtvochtigheid. Het is dus verstandig de vloer even te controleren vóór ingebruikname. 


Hoe ga ik zelf verder met mijn vloer om als de Floormanager klaar is?

Na afloop van de behandeling krijgt u van ons een eenvoudig onderhoudsadvies. Simpel uit te voeren, maar wel toegespitst op natuursteen. En u hoeft ook niet veel / dure schoonmaakmiddelen aan te schaffen. Ook krijgt u wat tips om het resultaat zo lang mogelijk te behouden.


Hoe vaak moet mijn vloer behandeld worden?

Natuursteen is prima door u zelf te onderhouden, maar af en toe zult u toch de Floormanager nodig hebben. Hoe vaak dat zal zijn, hangt o.a. af van de manier waarop u leeft en de vloer gebruikt; veel in en uitlopen brengt elke keer weer een beetje zand op de vloer en dat veroorzaakt krasjes: de vloer wordt uiteindelijk dof. Op welk moment u dat storend vindt, is persoonlijk. Ook kan het morsen van (zuurhoudende) producten dusdanige vlekken geven dat professioneel onderhoud nodig is.


Voor bedrijven kunnen andere standaarden gelden vanwege representativiteit bijvoorbeeld. Ons advies is altijd afgestemd op de individuele situatie. 


De mate waarin uw vloer slijtage zal vertonen is daarnaast afhankelijk van de steensoort. Elk heeft zijn kenmerkende eigenschappen en die kunnen we niet veranderen. Wel denken we graag met u mee welke methode in uw situatie zowel esthetisch als praktisch is; met een slim plan leeft u prettiger en kunt u de onderhoudsinterval misschien vergroten. 


Uw "budgetvriendelijke methode" - wat kost dat?

Onze budgetvriendelijke methode is - globaal gesproken - vaak ongeveer 75% goedkoper dan een complete renovatie! Deze indicatie is vrijblijvend. We bekijken graag hoe dit voor u uitpakt. 

Lees hier wat u hiervan mag verwachten. 


Verkoopt de Floormanager (onderhouds-)producten?

Na afloop ontvangt u meestal gratis een fles onderhoudsproduct en krijgt u een adres waar u dit kunt kopen. Er zijn natuurlijk meerdere adressen, het staat u vrij van ons advies gebruik te maken of niet.

U kunt direct na afloop meestal nog wel enkele van deze flessen bij ons kopen, maar verder leveren wij geen producten, tenzij wij dit in een behandelplan met u zijn overeengekomen. 


Waarom verkoopt Floormanager geen andere producten?

Wij zijn van mening dat het onderhoud dat u zelf kunt doen aan uw vloer goed maar eenvoudig moet zijn. Na afloop van ons werk ontvangt u van ons daarvoor (vaak gratis) een product incl. een onderhoudsadvies. We zetten u dus goed op de rit. Alle ingrepen buiten dit eenvoudige onderhoud kunt u beter aan ons overlaten als profs. Er kan nl. toch veel verkeerd gaan als u zich aan andere producten waagt. De schade die dan kan ontstaan is vaak kostbaar om te herstellen. Natuursteenonderhoud vergt kennis van natuursteen! Die hebben wij de afgelopen 25 jaar opgebouwd.