Informatie over verschillende bewerkingen


scroll omlaag tot de gewenste uitleg

Home  /  bewerkingen


Kan mijn marmeren vloer gerenoveerd worden?

Budget-vriendelijk onderhoudspakket


Dit pakket is geschikt voor iedereen die een goed verzorgde vloer wil, maar geen complete renovatie. Goede keuze!

Voor Euro 795,-- incl. BTW zal uw vloer er weer goed verzorgd uitzien, met een mooie, zachte glans. Deze prijs is van toepassing voor vloeren tot 55 m2.

Voor meer uitleg klik hier.


Dit pakket kan op heel veel vloeren worden toegepast, maar niet op alle. 

We bekijken graag uw situatie.

Of de aktieprijs van toepassing is, wordt bepaald door Floormanager.


naar pagina Budgetvriendelijk onderhoud

Wat is impregneren van natuursteen?

Beschermen: impregneren / coaten


Dit zijn methodes voor bescherming van uw vloer tegen het intrekken van vuil en vocht. Helaas is er geen enkele methode die uw vloer voor 100% beschermt, omdat de steen nooit voor 100% kan worden afgesloten. 

De bescherming zorgt ervoor dat vlekken niet meer zo makkelijk diep in de steen kunnen trekken waardoor ze niet meer verwijderd zouden kunnen worden.


Een impregnering sluit de poriën van de steen goeddeels af tot aan het oppervlak. Een impregnering is meestal (vrijwel) onzichtbaar. 

Nadeel: aan het oppervlak kunnen nog steeds vlekken ontstaan en het beschermt niet tegen zuren.

Voordeel: de natuurlijke uitstraling van uw zorgvuldig gekozen vloer blijft volledig overeind. Daarbij blijft de vloer langer mooi en wordt uw vloer gemakkelijker schoon te houden.


Met een coating sluiten we de steen van boven af. Een coating wordt aangebracht op het oppervlak en is dus zichtbaar. We werken uitsluitend met professionele coatings. De "plastic look" van goedkope coatings past niet in onze visie.


De beste keuze is afhankelijk van de steensoort en vele andere factoren. Daarom maken wij de beste keuze voor u. 


naar pagina Budgetvriendelijk onderhoud

Wat is renoveren van natuursteen?

Renoveren: schuren / slijpen / vlakken


Soms is het nodig een vloer volkomen vlak en krasvrij te schuren, bijvoorbeeld bij zeer ongelijk gelegde tegels of bij zeer diepe - en storende - krassen.


We slijpen (oftewel schuren / vlakken) de vloer dan weg tot alle tegels vlak liggen en volkomen krasvrij zijn. Daarna wordt er in meerdere stappen gewerkt aan het herstel van de glans op uw vloer. 

Omdat nu alle krassen zijn verdwenen, kan er, als u dat mooi vindt, spiegelhoogglans worden gecreëerd. De vloer kan ook (min of meer) mat worden opgeleverd. Zijdeglans heet in natuursteen-termen: gezoet. 

De vloer is gerenoveerd en was eigenlijk nog nooit zó mooi! 


Maar, let op: zodra u de vloer weer in gebruik neemt, komt het proces van krasjes in de vloer direct weer op gang. Hoogteverschillen zijn wel verleden tijd. Daarom is het renoveren van de vloer meestal een eenmalige aangelegenheid. 


Na een behandeling van Floormanager ontvangt u een eenvoudig onderhoudsadvies om het resultaat zo lang mogelijk in stand te houden. 


Ons budgetvriendelijke totaal-pakket is misschien voor uw situatie een geschikt alternatief: u kunt de vloer diverse keren laten onderhouden voor de prijs van één enkele renovatie.


direct naar pagina Budgetvriendelijk onderhoud

Wat is kristalliseren van marmer?

Glansherstel: polijsten / kristalliseren


Glans op een natuurstenen vloer maakt dat deze er weer verzorgd uitziet. Veel of weinig glans is een kwestie van persoonlijke smaak en omstandigheden. Ook de soort natuursteen speelt een rol. En natuurlijk uw budget. Met ons budget-vriendelijke onderhoud bereiken we meestal al een fantastisch resultaat. Zie hierboven.


Polijsten of kristalliseren dienen beide hetzelfde doel: glansherstel. De keuze tussen beide maken we per situatie. 


Natuursteen is - zoals het woord al zegt - voor 100% een natuurprodukt, vaak al miljoenen jaren geleden ontstaan. Elke steen heeft dus eigenschappen die uw vloer uniek maken. Daarom is de uitvoering precieziewerk. Bijsturen tot het gewenste resultaat kan alleen met onze royale vakkennis.

Onze ervaring betaalt zich uit: een excellent Floormanager-resultaat!


naar pagina Budgetvriendelijk onderhoud


Hoe zien anti-slipstrips er uit?

Veiligheid: anti-slip


Traptreden worden beter zichtbaar met een anti-slipstrip. Alleen al daardoor worden ze veiliger. Maar de Floormanager-strips zijn ook stroef: voor een betere grip.

We maken de anti-slipstrips altijd op maat. Zodat het uiterlijk van uw gebouw of woning er niet slechter van wordt, integendeel. 

Leverbaar in enkele kleuren. Toepassing: binnen en buiten.


Anti-slipstrips van Floormanager zijn vrijwel onverwoestbaar.

We maken graag een plan op maat voor u.


Anti-slip voor de gehele vloer:

We bieden ook oplossingen voor te gladde vloeren. Zowel voor natuursteen als voor keramiek. Dat deden we bijvoorbeeld met de keramische tegels in de entreehal van het Maxima Medisch Centrum te Eindhoven. 


U zorgt hiermee voor de best haalbare veiligheid op uw vloer en trap. Uw gasten zullen dat waarderen.


neem contact met ons op

Kan mijn marmer gerepareerd worden?

Repareren


Vloeren:

Met zorgvuldige reparaties zet Floormanager de puntjes op de i. Henk repareert storende gaatjes, barsten, scheuren. Ook voegherstel valt onder reparaties. 

Wordt het onzichtbaar? Vaak wel, maar dat kunnen we niet beloven. In elk geval bereiken we het best haalbare voor u. Ervaring hebben we zeker: Henk repareerde elke vierkante centimeter van de monumentale, historische trap van marmer in het Stedelijk Museum van Amsterdam. Zie ook de foto-voorbeelden.


Aanrechtbladen / werkbladen:

Een aparte plek nemen schades aan werkbladen in. Daarvoor hebben we een excellente methode om zowel kleur, glans als textuur na te bootsen. Na reparatie is uw blad direct weer bruikbaar. Daarmee "redden" we uw blad; u hoeft het niet te vervangen.

We hebben daarvoor een mooie aktie, klik op de link onderaan:

Stuur ons een foto van de schade en uw adresgegevens.


naar pagina Aanrechtbladen